Blogg

Byta försäkringsbolag?

Jag ser ofta inlägg i sociala medier där hästägare frågar andra hästägare om råd inför ett byte av försäkringsbolag. Man vill veta vad andra betalar i premie, om försäkringsbolaget är enkelt att ha att göra med och liknande. Ibland ser jag andra som avråder från att byta försäkringsbolag och ibland skriver jag något om detFortsätt läsa ”Byta försäkringsbolag?”

Ska man som köpare alltid begära röntgen vid besiktningen?

Det är en fråga som man ofta ser på olika forum och frågespalter och svaren brukar variera kraftigt. Vissa tycker att man alltid ska röntga, en del tycker att man aldrig ska, och en del tycker att det beror på vad hästen kostar. Själv brukar jag vända lite på frågan och ge som råd attFortsätt läsa ”Ska man som köpare alltid begära röntgen vid besiktningen?”

Vem ansvarar för att min häst blivit smittad?

Den här frågan är ganska komplex och jag kommer inte kunna belysa alla vinklar av frågan, men hoppas kunna reda ut några saker i alla fall. Eftersom jag inte arbetar med brottmål utom i undantagsfall kommer jag inte gå in närmare på de straffrättsliga aspekterna på frågeställningen annat än att jag konstaterar att det kanFortsätt läsa ”Vem ansvarar för att min häst blivit smittad?”


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.